Skammen på terrassen

Det er juli. Og jeg har to juletrær stående på terrassen min. Et fra i fjor og et fra forrige fjor. Begge er nå rustne i fargen, og de har tusenvis av sylskarpe barnåler som står ut fra alle grenene. Utmerkede torturredskaper, altså.  Vanskjøtsel og pur latskap gjør det med ei edelgran. Oppe på balkongen min ligger det en rosa sakkosekk og to store gulvtepper. Der har de ligget siden i fjor sommer, i regn og snø. Makan!

Gjør det meg lat? Er det late personer som lar edelgrana møte en stille død på terrassen, mens snøen tiner og vårsola gjør kveldene lysere, og den eldre grana etter hvert får selskap av en yngre? Og er man en lathans om julestjerna fremdeles henger oppe i juli, SELV om den er svært utradisjonell og kan tas for å være helt vanlig vindusdekor? Kom nemlig til å tenke på at jeg har glemt den også…

Det er en grunn til at jeg ikke henger opp flagg på røde dager. Jeg kunne fint ha flagga, altså –  men jeg er redd det hadde blitt til evig tid. Det kan bli bøter av slikt. Kanskje jeg hadde fått et skjellsnavn på grunn av merkbart rot og latskap , som Frantzse-førkja, Fille-Frantzen eller Kloakk-Kari. Jeg kunne fint båret et tilnavn, jeg.  Det er verre med avkommet. Kjipt når morra di blir kalt for Grise-Frantzen.

Jeg er en rotebøtte. Det er min hemsko. Men det betyr ikke at jeg ikke rydder. Jeg rydder og rydder, men det blir liksom aldri noe orden, likevel. Min mamma og min søster har begge et slikt praktisk ordens-gen. Jeg har det ikke. Så når andre bruker en time på å rydde over leiligheten bruker jeg to og en halv, og det ser fremdeles ikke spesielt ryddig ut. Og da er det vel ikke så rart at jeg ikke orker å begynne å slåss med de knusktørre, en gang så edle, taggete torturvåpnene utenfor verandadøren? Eller kjøre de store 100-kilos våte gulvteppene på dynga? Og de julestjernene kan fint bare henge, for det blir vel jul i år au?

Ser vi bort i fra skammen på terrassen, sakkosakken på balkongen, og rotet i klesskapet, er jeg både renslig og snill. Jeg deltar på foreldremøter, lager middag, dusjer jevnlig og skifter truse hver dag ( når jeg har på meg truser, da. Grrrrrrr).  Men lat, det er jeg ikke.

Jeg gjør mye, jeg – ikke av det jeg BURDE, kanskje – men av det jeg har lyst til!

Livet blir så mye triveligere, da.

 

Reklamer
Skammen på terrassen

2 kommentarer om “Skammen på terrassen

 1. Kult! Pokker, jeg får lyst til å blogge -om kjipinger som stjeler Macer MENS folk er i hus…..

  Sendt fra min iPhone

  > Den 29. juni 2015 kl. 15:56 skrev «INTROJEKT» :
  >
  >
  >

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s