Don`t be a hater!

Slik har det blitt. Ved å påpeke det absurde ved at folk som driver med bistandsarbeid flyr på første klasse, eller at barnehager rundt om i Oslo har egne dager hvor barna skal være kledd i Dior eller Channel (joda, det skjer), så blir jeg stemplet som en «hater».

A: Jeg syntes i grunn at hun Caroline Eriksen kan la være å legge ut bilder av seg selv fire uker etter fødselen, jeg. Slike bilder er faktisk den fremste grunnen til at gutter og jenter slutter å spise.

B: Herregud, nå begynner du igjen. Hun har jobba hardt for den kroppen altså. Du er bare misunnelig. Så typisk norsk. Don`be a hater!!

A: Vet du at de rikeste i Norge har femdoblet inntektene sine de siste tyve årene, og hvis det fortsetter, så blir ressursene like ulikt fordelt som for 200 år siden. Burde ikke flere ha det bedre, og ikke bare noen?

B: Nå må du slutte. De har jobba hardt for de pengene, altså. Dessuten skaper de arbeid til andre.  Du er en «hater»!!! Tyyypisk norsk.

A: En kamerat av meg har satt opp en fritidseiendom på Tjøme, og vet du hvor mange peiser det er inne i det huset? 13 peiser. 13!! De har fått tilkjørt granitt helt fra Italia. Hvem i all verden trenger 13 granittpeiser?

B: Janteloven, here we come! Det er deres penger , da. De kan jo bruke dem på hva som de vil. Kanskje de fryser. Hva vet jeg!

A: Hehe. Hør her! I mangel av ting å kjøpe til dama si fordi hun liksom hadde alt, så fikk han lagd et toalett-sete satt inn med juveler. E`re mulig! Så dustete. Tenk å sitte på dass og ha stumpen dandert med edelstener.

B: Jeg er så lei, av folk som deg, jeg. Du unner ikke folk noen ting, du. Du bare klager og klager på folk fordi de har fått det til. Misunnelse er ikke bra, det har til og med Jesus sagt. I don`t like haters!

Slik har det blitt. Ved å påpeke det absurde ved at folk som driver med bistandsarbeid flyr på første klasse, eller at barnehager rundt om i Oslo har egne dager hvor barna skal være kledd i Dior eller Channel (joda, det skjer), så blir jeg stemplet som en hater.

Hva er det som har skjedd? Når begynte vi å bli kalt for misunnelige og smålige fordi vi ytrer en reell bekymring, eller påpeker det absolutt meningsløse ved unge kakser som kjøper to Gule enker, for at den ene skal drikkes og den andre skal helles ut – bare fordi de kan.

Noe har skjedd med oss og jeg liker det ikke. Janteloven har fått fyken, og inn kommer det noe annet grøtete ræl som jeg ikke har navn på. Som er udefinerbar rosa suppe vi omgir oss med «fordi vi fortjener det», hvor vi kan vælve oss rundt i designervesker og ha nok klær i skapet til å kunne kle på en hel liten landsby. Og nåde deg om du påpeker at vi kanskje ikke trenger alle de skoa, fordi kanskje noen andre hadde hatt stor glede av dem. Da er du et misunnelig, lite menneske.

Jeg er ikke en forkjemper av Janteloven. Jeg bare savner den litt lugne, jordnære nordmannen som, av respekt for andre, ikke må flashe sin vellykkethet ved enhver anledning. Jeg savner at vi er ved bevissthet, kritiske, og årvåkne for hva som skjer i oss og rundt oss.

Jeg savner en debatt om verdier. Jeg savner en debatt om hva som er viktig for oss. Jeg savner en filosofisk diskusjon. Filosofi burde være et fag på skolen. Å gi barna våre rom for å virkelig bli kjent med selv og sette seg selv inn i en større sammenheng, hadde vært en vakker gave. For jeg tror, at slik det er i dag, når du blir kalt «hater» for egentlig å uttrykke kjærlighet til de som IKKE har noe, er et signal på at noe er klin gærnt… Og ikke minst, forferdelig trist.

 

 

 

 

Reklamer
Don`t be a hater!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s